E-health

Met Livv Mobiel ECG Professional kan een huisarts of eerstelijnszorgverlener in de praktijk of tijdens een huisbezoek een ECG maken en direct zelf beoordelen of laten analyseren door medisch specialisten. De medische dienst bestaat uit deskundig en gecertificeerd Nederlands personeel, ondersteund door cardiologen met een uitgebreide ervaring in hart- en vaatziekten. Er is een intensieve samenwerking met het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Het Mobiel ECG device is FDA en CE klasse IIa gecertificeerd, is bijzonder compact en gebruiksvriendelijk en mede hierdoor wereldwijd populair onder huisartsen en eerstelijnszorgverleners.

Advitronics-livv-mobiel

Hoe werkt de ECG app?

De eerstelijnszorgverlener maakt met zijn eigen telefoon en de Kardia app een ECG bij de patiënt. Voor het afnemen van een ECG, maakt de zorgprofessional gebruik van de Livv Professional App en de Kardia App. In de Livv Professional app worden alle gemaakte ECG’s opgeslagen. De zorgprofessional kan er voor kiezen om de ECG zelf te interpreteren of om een beoordeling aan te vragen bij het Medisch Callcenter. Dit doet de zorgprofessional door de gemaakte ECG van zijn patiënt te selecteren in de app. De juiste ECG kan gevonden worden, door te kijken naar het tijdstip van de opname (in de Kardia App worden geen patiënt gegevens ingevoerd).

Door de volgende gegevens toe te voegen in de Livv Professional App wordt het ECG “persoonlijk” gemaakt:

  • Naam patiënt
  • Geboortedatum
  • Eventuele klachten en notities

Uniek is, dat de zorgprofessional ook eenvoudig een gesproken memo kan toevoegen voor de medische dienst, in plaats van het invoeren van uitgebreide notities op zijn telefoon. Het ECG en de gegevens van de patiënt worden doorgestuurd naar het medisch callcenter en beoordeeld door een medisch specialist, die gesuperviseerd wordt door de cardioloog. Vervolgens wordt een volledige rapportage terug gestuurd naar de zorgprofessional. De rapportage maakt onderscheid tussen 13 verschillende vormen van hartritme stoornissen. Daarnaast is het mogelijk om alle ECG’s te laten opslaan in een elektronisch patiënten dossier (bijvoorbeeld een HIS).

Alle voordelen op een rijtje

  • Is eenvoudig in gebruik
  • Is dé screeningtool voor asymptomatisch atriumfibrilleren
  • Geeft mogelijkheid tot directe professionele beoordeling door de cardioloog via het medisch callcenter
  • Werkt conform privacy wet- en regelgeving
  • Koppeling mogelijk met het HIS of patiëntendossier

Wilt u meer informatie over deze e-Health oplossing? Neem dan contact met ons op.

Advies op maat