Advitronics sponsort Nederlands kampioen tijdrijden

22 dec 2017

Deze week zette Advitronics wielrenner Marcel Webers in het zonnetje. Eerder dit jaar werd hij Nederlands kampioen tijdrijden voor Masters in Nijeveen. Als sponsor van wielervereniging De Maaskant vonden wij dat zijn zeer succesvolle seizoen niet onopgemerkt kon blijven. Marcel staat liever niet in de belangstelling. Hij zit liever op de fiets. Maar Nederlands Kampioen worden, kun je natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Hij waardeert het dan ook zeer dat Advitronics en Remco Peters van WV De Maaskant een ontmoeting hebben geregeld, waarbij een rood-wit-blauw wielertenue aan hem werd uitgereikt. De gebeurtenissen van het afgelopen jaar hebben Marcel aan het denken gezet.

Marcel Webers (r) en Martin Kemper, directeur Advitronics

‘De lat ligt voor mezelf wel hoog’, vertelt Marcel glimlachend. ‘Om mijn doelen na te streven, moet ik een strikt trainingsprogramma afwerken. Ik train dagelijks, meestal alleen. Ik rij zeker nog wel met mijn oude maatjes, als het even uitkomt. Maar meestal is het gewoon hard trainen, in mijn eentje. Als je de lat hoog legt voor jezelf, is geen zin hebben geen optie. Die discipline is heel belangrijk. Pittig, zo naast mijn fulltimebaan. Passen en meten, maar ik heb het er graag voor over. De uitdaging is om het verval steeds langer tegen te houden. Bijna vijftig, en nog steeds geen supertalent, dan moet ik dus hard trainen’. Marcel fietst enkel op basis van een hartslagmeter en zijn eigen omslagpunt, het punt waarop je gaat verzuren. Hij gebruikt geen vermogensmeter. ‘Die hartslag kan op een dag zomaar wat hoger of lager zijn’, verklaart Marcel. ‘Door jarenlange ervaring weet ik altijd wel ongeveer hoe hoog mijn hartslag is. Maar het luistert heel nauw. Als het een paar punten afwijkt is het omslagpunt verschoven en ga ik zomaar te hard of te langzaam. En ik moet het op dat moment toch alleen doen. Vertrouwend op ervaring en enkele technische hulpmiddelen’. Advitronics wenst Marcel veel succes in het nieuwe wielerjaar!